Isten, a mi megváltónk

Isten él, és szeret minket. Remélem, hogy az oldal hatással lesz azokra is, akik már Isten útján járnak, és azokra is, akik még nem döntöttek Isten mellett. Jó szórakozást :)

Eőször is azzal kezdeném, hogy én magam is református vagyok.  reformátusnak lenni egy nagyon jó dolog. Ez nem azt jelenti, hogy csak az lehet Isten követője, aki református. 
        Az emberek nagy része nyugodtan kimondja, hogy ő egy református. Csak arról fogalma sincs, hogy ő csak papíron református. Nem gondolkodik el azon, hogy  milyen is egy igazi református ember. Milyen kötelességei vannak egy református embernek(tisztelet a kivételeknek), de sajnos az emberek nagy része ilyen.  
      Reformátusnak elsősorban azért jó lenni, mert ez egy megtisztított vallás. Ahhoz, hogy ezt megértsük, vissza kell mennünk a múltba. Amikor elkezdett terjedni a kereszténység,  mindenki azt hitte, hogy így minden szép és jó lesz. Egy idő után olyan nagy volt a buzgóság, hogy már nem csak istent, hanem Szűz Máriát is kezdték tisztelni. Az ő utódaiknak átadtak ezeket, és így elkezdett terjedni a képimádás. 


        Ez azt jelenti, hogy azt hitték, hogy  azt hitték, hogy ha megcsókolják a szentnek hitt képeket, a mennyországba jutnak.  Ekkor kezdtek elterjedni az un. péterfillérek. Aminek a mottója az volt: akinek a pénze-e ládában koppan, annak a lába a Mennyországba toppan. Ami azt jelentette, hogy aki ebbe beledobta a pénzét, az már a mennyországban érezhette magát. természetesen a tudatlan népesség özönlött ezekre a péterfillér-gyűjtőhelyekre.  Ezt mind a pápa rendelte el. 
          

         Egy idő után már a pápa Isten földi helytartójaként kezdte el magát tisztelni.  Azt mondta, hogy csakis őáltala juthatunk a Mennybe.   Természetesen a pápai udvarban minden a fényűzésről, a pompáról szólt. Aki ezt megtagadta, és inkább  isten és a Biblia tanításai szerint élt, azt a pápa eretneknek nyilvánította. Mit is jelentett ez??? nem járhatott dolgozni, kitagadták az egyházból és még el se temették, ha meghalt, nem járt bűntetés azért, ha valaki bántotta, vagy netán megölte őket. 


          Hálát adhatunk az Urunknak, hogy mi nem ilyen korban élünk és nincsenek ilyen súlyos gondjaink.         Visszatérve, ezeket a problémákat először Luther Márton fedezte fel és elindította a reformációt. Hogy hogy smint, ezt elolvashatjátok más internetes oldalakon.  Ami a lényeg, a reformációnak az volt a lényege, hogy megreformálják az akkori katolikus vallást és egy tiszta, igazhitű és Istennek megfelelő vallást hozzanak létre. Ez nem ment  olyan könnyen. De a vége az lett, hogy győztek a reformátorok  és létrehozták a megtisztított vallást, a Református vallást.  Ebben eltörölték a szent képek tiszteletét, nem a pompa, a fényűzés az első, és ami a legfontosabb, az emberek Isten és a Biblia tanításai szerint élnek, és nem  egy felsőbb rendű személy utasításai szerint(mint akkoriban a pápa).    Ne értse fére senki.  Nekem nagyon sok ismerősöm van, aki katolikus vagy más keresztény vallású, és mégis Istenhívő, és nem fogadta el azt, amit a vallása néha megkövetel. Hogy tisztelje a képeket, elhiggye, hogy a  Szűz Anyán keresztül is a mennyországba juthatunk.
    


       Körülbelül így kéne kinéznie egy igazi református ember életének, ahogy az előbb leírtam. Szomorú, de ha megnézzük a reformátusok kevesebb, mint fele él ilyen életet.  Ezzel az oldallal szeretnék segíteni azoknak, akik elhatározták, hogy meg szeretnének változni(vagy legalább nem olyan bűnö9s életet élni, mint eddig),  csak nem sikerül valamiért nekik ez.   Ne feledjétek: Isten vár titeket. Isten mindenkinek megbocsát. Csak annyi a feladatunk, hogy bűnbocsánatot kérjünk, és utána olyan életet folytatjunk, amilyennek kell egy igazi kereszténynek vagy egy igazi reformátusnak élnie.     KÍVÁNOM MINDENKINEK, HOGY EZ SIKERÜLJÖN!!!!!!!!!

Weblap látogatottság számláló:

Mai: 14
Tegnapi: 14
Heti: 35
Havi: 161
Össz.: 50 610

Látogatottság növelés
Oldal: Mit is jelent reformátusnak lenni?
Isten, a mi megváltónk - © 2008 - 2018 - megvaltonk.hupont.hu

Az, hogy weboldal ingyen annyit jelent, hogy minden ingyenes és korlátlan: weboldal ingyen.

Adatvédelmi Nyilatkozat

A HuPont.hu ingyen honlap látogatók száma jelen pillanatban:


▲   Itt: megvaltonk.hupont.hu - Vatera.hu
X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »