Isten, a mi megváltónk

Isten él, és szeret minket. Remélem, hogy az oldal hatással lesz azokra is, akik már Isten útján járnak, és azokra is, akik még nem döntöttek Isten mellett. Jó szórakozást :)

A húsvét története már sokkal bonyolultabb, mint a karácsony. Az, aki nem olvas utána, vagy nem ismeri részletesen a Bibliát, vagy nem ismeri a történelmi hátterét, az elég nehezen fogja megérteni. Bevallom, még én sem tudom és értem egyes részleteit.  De ez érdekes történet, és egyben nagyon szomorú is.
            Azoknak a kedvéért elmondanám, akik még nem tudják, hogy miről szól a húsvét. A húsvét, Jézus krisztus feltámadásáról szól. De a feltámadást egy tucat fontosabbnál fontosabb esemény követte.
           Kezdjük az elején. Azt kevesen tudják, hogy Jézus már sokkal a keresztrefeszítése előtt tudta, hogy mi az ő sorsa. A tanítványainak nem mondta el.  Az egésznek vannak  indító okai, de ez, akit érdekel, az elolvashatja máshol. Én azt szeretném leírni, amit ritkán talál meg az ember.  A történet ott indul, hogy Jézus a összehívja a 12 tanítványát az utolsó vacsorára. Természetesen a tanítványok nem tudják, hogy ez az utolsó vacsora.leonardo__utolso_vacsora_94957_497302.jpg

Jézus itt egy váratlanat cselekszik. Feláll az asztaltól, hoz egy tálban vizet, és megmossa mind a 12 tanítvány lábát. Az egyik közülük, Péter azt mondja :
'' Ó uram, én nem vagyok méltó ahhoz, hogy te az én lábamat megmossad.''
Jézus így válaszol :
'' Isten országába csak az mehet be, aki megtisztul''

           Péter ezután buzgóan kéri Jézust, hogy minél jobba mossa meg a lábát, ha ez igaz, amit mondott. Jézus azt mondja :
'' Péter, te engem holnapig, a kakas kukorékolásáig 3-szor el fogsz árulni.''
 Péter tiltakozzik. Ő márpedig nem árulja el az ő urát soha az életben. 
             Ezután Jézus ezt mondja tanítványainak :
''Itt van ez a kenyér: ezt egyétek, mert ez az én testem.''
'' Itt van ez a bor: ezt egyétek, mert ez az én vérem''

Ezzel be is fejeződött az utolsó vacsora. 
 
Jézusnak igaza volt.  Pétert 3 ember is megkérdezte, hogy ő is Jézus egyik tanítványa-e. Péter mind a háromszor NEM-et felelt. 

           Na  ekkor jöttek csak az igazi események.  

           Ahhoz, hogy ezt a történetet megértsük, visszább kell mennünk. Mivel Jézusnak elég nagy  hírneve lett(még azok is ismerték, akik nem voltak hajlandóak követni), már a születésétől kezdve féltek az uralkodók, hogy el fogja őket nyomni. Születésekor Heródes uralkodott. Ő  átverte a bölcseket, akik meg szerették volna tekinteni a Megváltót. Azt mondta, hogy ha megtalálták Bethlehemben a kis Jézust, jöjjenek vissza ugyanazon az úton, és mondják el, hogy pontosan hol van, hogy ő is imádhassa a Megváltót. Persze ő,  ha megtalálta  volna, azonnal megölette volna. De szerencsére még aznap este József, a kis Jézus apja álmor látott, amiben Isten szólt hozzá és azt mondta, hogy szóljon a bölcseknek, hogy ne azon az úton menkenek vissza, mert Heródes meg akarja ölni a Megváltót. József így is tett. Heródes gyanút fogott és elrendelte, hogy Bethlehemben minden újszülöttet öljenek meg. De Józsefnek az álmában olyan dolog is szerepelt, amiben Isten megparancsolta, hogy az egész családjával keljenek útnak, és menjenek el Egyiptomba. így is tettek, és Heródesnek nem sikerült megölnie. 
               Na de most térjünk vissza a témához. Heródes után a rómaiak lettek irigyek és féltették a hatalmukat. A keresztrefeszítés napján Jézust  elfogták a római katonák. A tanítványai próbálták megállítani a rómaiakat, de Jézus tiltakozott. A tanítványok nem értették. Jézust elvitték egy farizeushoz. Keresték benne a bűnöst. De mivel nem talált benne semmi bűnt, elküldték egy másikhoz. Az is faggatózott, de nem talált semmi bűnt benne. Aztán  mivel nem találták bűnösnek, ezért azt mondták, hogy döntsön a nép. Közben volt egy másik bűnös, Barabás. A népnek döntenie kellett a 2 közül, hogy kit feszítsenek keresztre. A nép barabást választotta volna, csak  a rómaiak készültek belőle, mert lefizették a népet, hogy Barabást engedjék el. így is lett. Az egsz nép, aki még előző nap azt kiabálta, hog '' Hozsánna a Dávid fiának!''  az most azt kiabálta, hogy '' Feszítsd meg! feszítsd meg!''   Még aznap kellet  mentek felfelé a Golgotára. Először a hatalmas keresztet a szolgák vitték, de utána átadták Jézusnak. Töviskoronát tettek  a fejébe, leköpdösték megalázták. Azt kiabálták, hogy '' Ha te vagy a Megváltó, Isten fia, akkor szabadítsd ki magad''. Csak arra nem gondoltak, hogy Jézus az ő bűneikért halt meg. Mikor felértek a Golgotára, leszúrták a keresztet, Jézust odaszegezték, és még ugyanígy tettek néhány másik emberrel is. 

 golgota.preview.jpg


Jézus  sokat szenvedett. Amikor meghalt, az ég elsötétült.  Vagy egy órán át sötétség borította a Földet. Júdás árulásával, a rómaiak és a farizeusk irigységével sikerült megölniük Jézust. Ő nem ellenkezett. Tudta előre, hogy neki ez a sorsa. Júdás nagyon megbánta, amit tett. Majdnem beleőrült. Egy idő után nem bírta tovább, és öngyilkos lett. 
         Körülbelül erről szól a húsvét(elnézést, ha valami nem lenne pontos, fejből írtam mindent).
         És akkor most gondolkodjunk el azon, hogy melyik is a fontosabb : a locsolkodás, a  húsvéti tojások-----vagy a húsvét igazi értelme, Jézus feltámadása.  

Weblap látogatottság számláló:

Mai: 17
Tegnapi: 14
Heti: 38
Havi: 164
Össz.: 50 613

Látogatottság növelés
Oldal: Húsvét története
Isten, a mi megváltónk - © 2008 - 2018 - megvaltonk.hupont.hu

Az, hogy weboldal ingyen annyit jelent, hogy minden ingyenes és korlátlan: weboldal ingyen.

Adatvédelmi Nyilatkozat

A HuPont.hu ingyen honlap látogatók száma jelen pillanatban:


▲   Itt: megvaltonk.hupont.hu - Vatera.hu
X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »